fbpx

Wat is waterstofperoxide?

Waterstofperoxide is eigenlijk een soort bleekmiddel voor je haar. Het wordt ook wel eens zuurstofwater genoemd. Je kunt het zien als een activator in haarverf, die ervoor zorgt dat het lichter wordt. Je hebt waterstofperoxide in verschillende percentages, van 1.9 tot 12%. Hoe hoger het percentage, hoe groter het effect, maar let op: hoe hoger het percentage, hoe schadelijker het is voor je haar! We raden je vaak aan om waterstofperoxide met 12% zoveel mogelijk te vermijden.

1.9%

Waterstofperoxide met 1.9% wordt voornamelijk gebruikt voor toners, semi kleuringen en spoelingen. Het is een mild percentage en hoeft vaak alleen de kleur te neutraliseren, in te kleuren of een glans aan het haar te geven.

3%

Waterstofperoxide met 3% wordt voornamelijk gebruikt als je zelf al een heel lichtblonde haar kleur hebt, maar net een stapje lichter wil gaan. Voor 1 tint lichter volstaat dit percentage hartstikke goed. Zeker als je nog geen grijze haren hebt die je wil bedekken, kun je gewoon een waterstofperoxide met 3% gebruiken!

Als je je haar donkerder gaat verven, wordt de haarverf ook gemengd met peroxide. Dit zal dan een peroxide met een laag percentage zijn, zoals 3%!

6%

Als je 2 tot 3 tinten lichter wil gaan, heb je een waterstofperoxide met 6% nodig. waterstofperoxide met 6% is ook goed om grijze haren weg te werken. Als je zelf lichtblond haar hebt, volstaat deze peroxide vaak prima. Blond haar heeft vaak de eigenschap dat het wat sneller beschadigd kan raken en wat brozer is. En aangezien een hoog percentage waterstofperoxide erg schadelijk kan zijn en zelfs kan zorgen dat het haar afbreekt, raden wij je af om een hoger percentage dan 6 te gebruiken als je lichtblond bent!

Ga je voor een donkerdere kleur? Gebruik dan maximaal een peroxide met 6%.

9%

Waterstofperoxide met 9% zorgt voor een oplichting van 3 tot 4 tinten. Met deze waterstofperoxide kun je een heel lichtblonde kleur realiseren. Een flink stuk lichter, maar ook een flinke kans op beschadiging! Test de waterstofperoxide ook altijd eerst op een klein stukje van je huid en zorg ervoor dat je de waterstofperoxide met 9% niet op net gewassen haar gebruikt. Het vetlaagje dat ontstaat na een aantal dagen niet wassen, zorgt ervoor dat je hoofdhuid beschermd wordt en minder snel zal gaan irriteren.

12%

Heb je heel donker haar en wil je het heel licht verven? Alleen dan kun je waterstofperoxide van 12% gebruiken. Deze peroxide kan het haar tot wel 5 tinten lichter maken. Maar let op: de peroxide is een stuk agressiever. We raden je aan zoveel mogelijk te werken met lagere percentages en alleen voor 12% te gaan als het écht nodig is.

Afwijkend %

Mocht het percentage van u er niet tussen staan, kijk dan naar het percentage het dichts bij uw percentage in de buurt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.